Премиерът се срещна с турския си колега Бинали Йълдъръм

Инфраструктурата, мигрантската криза и защитата на южната граница на НАТО. Това бяха акцентите в срещата на премиера Бойко Борисов и турския му колега Бинали Йълдъръм.

Министър-председателят на южната ни съседка заяви, че е впечатлен от успехите на страната ни в сферата на инфраструктурата, като подчерта постиженията в изграждането на коридор номер 10.

Йълдъръм обаче, не забрави да отбележи и ролята на Турция в справянето с бежанската криза. И използва повода да призове за подкрепа към страната му от партньорите в Алианса.

Турският премиер към САЩ: Време е да се вразумите

„Ние подписахме много успешно споразумение за мигрантите – както с ЕС, така и с премиера Борисов. Продължаваме да изпълняваме задълженията си по това мигрантите да не преминават от Турция за България. Но искаме Европа да има повече разбиране за нашата ситуация и това, което правим за нея по отношение на бежанците. Като член на НАТО очакваме нашите партньори да оценят колко чувствителна е нашата ситуация особено по отношение на терористичните нападения”, заяви Бинали Йълдъръм.

„Аз съм доста по-спокоен и ведър на тема НАТО и че южният фланг на НАТО е защитен от Турция и все повече европейски страни влизат в нашия тон за нормализиране на отношенията. За да можем да харчим парите за инфраструктура, за образование, за култура, за дружба, а не да правим огради и отбранителни валове, което струва милиарди. Така че – мир и спокойствие е повече, отколкото война”, заяви премиерът Борисов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.