Радостин Нгуен нападна 17-годишния илия Стоянов през заведение в Бургас

Футболистът пребил момче пред дискотека в Бургас, се е явил доброволно в столичното 5-о РПУ и е дал обяснения за случая, съобщава Дарик радио.

Ученик, ударен от момче пред дискотека, е с опасност за живота

22-годишният Радостин Нгуен нанесъл три удара в лицето на 18-годишния Илия Стоянов, докато той чакал такси пред заведението.

Футболни фенове вилняха в градския транспорт в София (ВИДЕО)

Нападението станало на 11 февруари призори. Още на следващия ден, заедно с баща си, Илия подал жалба в полицията. Към нея било приложено и медицинско свидетелство. От МВР реагирали с образуването на производство за лека телесна повреда, тъй като първоначално пострадалият бил в стабилно състояние, с не особено силни болки в носа.

След близо седмица обаче здравето на Илия рязко се влошило. Започнало сериозно кървене.

Майка и две от децата й пребиха и ограбиха възрастен мъж

Тази травма протече доста необичайно като изключение, защото кървенето започна активно и масивно няколко дни след травмата. Днес беше опериран по спешност, тъй като тази кръв, която ние наливахме, той я губеше. С всички рискове операцията мина успешно”, обясни д-р Светлозар Георгиев, неврохирург от УМБАЛ-Бургас.

Междувременно стана ясно, че на Илия му предстои втора операция. Той все още се намира в изкуствена кома. Трябва да бъде изведен от това състояние до няколко дни.

Брутални престъпления на деца в “Ничия земя”

Медиците казват, че към момента кръвният център в Бургас разполага с достатъчно кръв. Това се дължи на мащабната кръводарителска акция, организирана от съучениците на Илия от Гимназията по туризъм. В нея са се включили повече от 50 души.

Негативният развой на събитията е довел и до промени в разследването, информира говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева.

Към момента се води досъдебно производство не за лека, а за средна телесна повреда", каза тя.

Все още не е ясно дали Радостин Нгуен ще бъде задържан. Досега срещу него имало жалба за лека телесна повреда.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.