Какво следва за енергетиката ни след продажбата на ЧЕЗ?

"За мен Гинка Върбакова е подставено лице". Това заяви за "Здравей, България" Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията по повод скандала около продажбата на ЧЕЗ. 

ГИНКА ВЪРБАКОВА ЕКСКЛУЗИВНО ЗА NOVA: Досега никой не ни потърси да попита кои сме

"Името на компанията на Гинка Върбакова не беше сред фаворитите за сделката", каза той и допълни, че те не са случайни в бизнеса: "Те притежават соларни паркове, а в България това не става, ако сте простосмъртни. Няма как да изградите соларен парк, ако нямате много добра политическа свързаност". 

Какво се крие зад покупката на енергийното дружество ЧЕЗ?

Експертът напомни, че фаворит сред кандидат-купувачите на ЧЕЗ беше "Future Energy": "Тях просто ги изхвърлиха от пазара в момента, в който се появиха другите. Буквално за две седмици са им били затворени всички врати".

Делян Добрев: Българската банка за развитие не финансира сделката за ЧЕЗ

"Всички се правят на изненадани. Ако Върбакова беше позната в обществото, всички щяха да го приемат като поредната далавера. Но тъй като е човек извън тези среди, беше използвано нейното малко име. Това беше умишлено направено от хората, които ги е яд, че не участват", коментира на свой ред енергийният експерт Васко Начев.

"Очевидно е от интервюто, което гледахме, че госпожа Върбакова не е сама", допълни той. 

ВСИЧКО ЗА КАЗУСА "ЧЕЗ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.