Той е най-уникалният случай в българския парламентаризъм, заяви лидерът на „Атака”

„Делян Добрев е най-уникалният случай в българския парламентаризъм – депутат в оставка. Той си подаде оставката, Конституционният съд каза ясно, че тази оставка трябва да бъде приета, след което той се вкопчи в парламента и сега стои незаконен депутат”. Това заяви в ефира на NOVA лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Той коментира интервю на Делян Добрев за „Здравей, България”, в което депутатът от ГЕРБ заявява, че „хипотетично „Атака” може да бъде заместена от ВОЛЯ”.

Делян Добрев: Хипотетично „Атака” може да бъде заместена от ВОЛЯ

„Като какъв се изказва? Ако е от името на ГЕРБ, ръководството на ГЕРБ да потвърди неговите думи. Ако се изказва самостоятелно, то тогава трябва да напусне парламента - той няма право да се изказва за нещо, което е сключено като коалиционно споразумение. А той размества партии. Не знам какво го движи този млад човек. Ръководството на ГЕРБ трябва да вземе отношение”, заяви Сидеров.

Защо язовир скара Волен Сидеров с партньорите му от ГЕРБ?

„Изобщо не ме интересува какво смята Делян Добрев, той не е фактор”, заяви още Сидеров.

КОАЛИЦИОНЕН ОГЪН: Сидеров с критики към партньорите си (ОБЗОР)

Лидерът на „Атака” даде за пример Истанбулската конвенция.

„Ръководството на ГЕРБ си беше подготвило гласуване, така че дори без нашите гласове тази конвенция да мине. Слава Богу, лидерът на ГЕРБ осъзна, че това не е добре за тях”, коментира Сидеров.

Относно споровете с Цветан Цветанов, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов по различни теми - като Банско, например, или самолетите за военните, Сидеров заяви, че той им отправя „дружеска критика”.

„Аз много съм патил в политиката и затова съм длъжен да посочвам на партньорите си изкушенията и опасностите. Аз играя ролята на този, който ги насочва към истинските неща. В политиката трябва да правиш верните неща, защото хората иначе ще те заплюят", коментира Сидеров.

Цветанов и Сидеров: Коалицията е стабилна

„Не трябва да допускаме компромис с властта”, заяви Сидеров. „Цветанов, ако се беше посъветвал с мен като по-опитен човек, щях да му кажа, че темата за Народния съд не трябва да се вкарва в парламента. Това е тема, която няма еднозначна оценка. Все пак беше полезен урок”, коментира лидерът на „Атака”.

„Мога пак да вляза самостоятелно в парламента, ако се разтури коалицията. Три пъти съм го правил”, смята още Сидеров. „Но съм на мнение, че не трябва да се цепим. Следващи са евроизборите. Хората и без това не обичат да гласуват на тези избори. Тогава няма да имаме шанс. Ако се явим поотделно, ще имаме по-нисък процент и хората ще си кажат: „Ето, те се разпадат и сриват". Не трябва да мислим как поотделно, а как при всички обстоятелства въпреки различията в характерите, да бъдем заедно”.

ГИНКА ВЪРБАКОВА ЕКСКЛУЗИВНО ЗА NOVA: Досега никой не ни потърси да попита кои сме

Относно ЧЕЗ, Волен Сидеров заяви, че ще подготвя промяна в закона, с която държавата да придобие блокираща квота от 34%.

„Подготвям го това с колеги от „Атака”, ще го внесем и ще видим как реагират всички", каза Сидеров.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.