В мъжкия финал Тихомир Иванов остана на девето място

Мирела Демирева зае 6-та позиция на Световния шампионат по лека атлетика в зала в Бирмингам, който стартира тази вечер в британския град. В мъжкия финал Тихомир Иванов остана 9-ти, информира gong.bg

Демирева започна безгрешно на началната височина от 1.84 м, но след това й бяха нужни три опита на 1.89, за да се справи с летвата. 1.93 м обаче се оказаха непосилни за нея, въпреки че през сезона сребърната ни олимпийска медалистка беше скочила 1.95 м.

Мирела Демирева атакува джакпота в Диамантената лига

Шампионка с 38-ми пореден успех стана неутралната атлетка Мария Ласицкене. Рускинята скочи 2.01 m, с което удължи невероятната си победна серия, стартирала още на 1 юли 2016 година.

Титлата при мъжете също стана притежание на атлет, състезаващ се като неутрален, заради наказанието на руската федерация. Данил Лисенко единствен преодоля 2.36 м, като той стори това от третия си последен опит. До него той беше на равна 1-ва позиция с фаворита Мутаз Еса Баршим. Катарецът, който е лидер през сезонна с 2.38 м трябваше да се задоволи със среброто.

Тихомир Иванов приключи с контузия участието си на Световното

Тихомир Иванов успя да скочи единствено началната си височина - 2.20 м и то от трети опит. Така българинът раздели последното 9-то място със звездата да домакините Роби Грабарз и Джамал Уилсън от Бахамите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.