Ясен Дараков ни показва как текат последните приготовления

Светът е кино, предстои голямата нощ на големите победители и на големите губещи. След няколко часа в Лос Анджелис на 90-ата церемония „Оскар” ще бъдат раздадени най-престижните отличия в киното. Така сезонът на наградите официално ще бъде закрит.

Първи кадри от червения килим на "Оскар"-ите (ВИДЕО)

Червеният килим е застлан, текат последни приготовления. Над 500 полицаи ще следят за сигурността на място.

#ОСКАРИ 2018 – Скандали, расизъм, плагиатсво и педофили

През последните няколко месеца скандалите със сексуалното насилие в Холивуд превзеха заглавията във вестниците. Много известни актриси разказаха за техните преживявания в началото на кариерите си. Очаква се този въпрос да е сред основните, които ще се дискутират на червения килим. Част от церемонията също ще бъде посветена на този проблем и на движението „Me Too”.

Кой ще получи "Оскар"?

Изключително много дами са номинирани тази година. Номинирани са и филми, които разглеждат сложни и противоречиви женски харакетир.

Над 1500 ще са ордьоврите, с които ще се засити гладът на гостите след церемонията.

Ясен Дараков – единственият български журналист на червения килим на наградите "Оскар"

Органзиаторите на филмовите награди са намалили броя на акредитираните журналисти за така наречените „стендъп позиции”. Оказва се, че дори CNN няма право за тях. Там обаче ще бъде кореспондентът ни Ясен Дараков.

В неделя, часове преди церемонията, Ясен ще отговаря на живо на вашите въпроси на страницата на Новините на NOVA във Facebook. Можете да му ги задавате и като коментари под тази статия.

ЕКСКЛУЗИВНО – всичко в нощта на церемонията следете във Facebook страницата на Новините. Ясен Дараков и Мариян Станков-Мон Дьо ще ви информират за най-важното от света на киното. Гледайте и специалните им включвания в „Здравей, България” на 5 март.