Рискът от повишена кръвна захар може да се намали чрез избягването на определени храни

Консумацията на зелени листни зеленчуци помага за контролиране на нивата на кръвната захар и за предпазване от потенциално развитие на диабет тип 2, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на британски специалисти.

Лекарство за диабет може да лекува рак

Диабет тип 2 се характеризира с недостатъчно производство на хормона инсулин от панкреаса, което затруднява тялото да превръща кръвната захар в енергия. Сред симптомите на заболяването са необяснима загуба на тегло, умора, жажда, чести позиви за уриниране, пише БТА.

Водата за уста може да повиши риска от диабет

Пациентите с диабет тип 2 са изложени на до пет пъти по-висок риск от сърдечносъдови болести, бъбречна недостатъчно и загуба на зрение.

Рискът от повишена кръвна захар може да се намали чрез избягването на определени храни като рафинирана захар и хидрогенирани мазнини и наблягането на други, например зелени листни зеленчуци - спанак, маруля, зелено зеле, листа от ряпа, кейл, манголд.

Тормозът на работното място повишава риска от диабет

Тези зеленчуци са отличен източник на фибри и полезни вещества като магнезий и витамин А, които имат свойството да понижават кръвната захар. Те освен това са с нисък гликемичен индекс.

Пиенето на червено вино снижава риска от диабет

Според експерти от компания "Хелтспан" дневно количество зелени листни зеленчуци, равняващо се на 1,35 порции, понижава риска от развитие на диабет тип 2 с 14 процента.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.