Днес в пет области е в сила жълт код

Пореден средиземноморски циклон се вихри над Балканите. Заради снеговалежите и виелиците през изминалата нощ, днес в пет области е в сила жълт, предупредителен код.

Настъпва астрономическата пролет

Днес вятърът обръща посоката си от северозапад и ще се усилва. От югозапад валежите ще спират, а облачността временно ще се разкъса и намалее до слънчево. В Североизточна България почти през целия ден ще превалява сняг, а по Черноморието - дъжд.

КОД "ЖЪЛТО": Предупреждение за виелици в 5 области на страната

Пролетта ни посреща със скромни температури – около и малко над нулата. А максималните стойности в най-топлите часове на деня ще варират в широки граници – от 3 до 6 градуса в Северна България и цели 15-16 на юг.

ПРОЛЕТТА НЕВЪЗМОЖНА?: Какво ще е времето в началото на новия сезон? (ВИДЕО)

Над планините също вали сняг, който в следобедните часове напълно ще спре. Но ще духа силен, по билата - до ураганен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4 градуса.

До края на седмицата времето ще е много променливо. Утре ще има слаби валежи, които отново ще се активизират в четвъртък. В петък в следобедните часове валежите ще спират. В събота вече ще има малко повече слънчеви часове, а в неделя ще започне и ново затопляне.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.