Човечеството е все по-близо до първия полет до Червената планета

Човечеството - все по-близо до първия полет до Марс. Някои искат дори да колонизират червената планета. Един от тях е холандският предприемач Бас Лансдорп. Той вижда възможност там, където другите се страхуват дори да погледнат. 

България – трета в света с космическа оранжерия

„Мисля, че ако стъпим на Марс, ще променим света. Това ще вдъхнови децата бъдат учени, инженери, астронавти. Това ще вдъхнови и възрастните да основат компания и да се впуснат в ново начинание. Това ще ни сближи като човечество. И най-важното – това ще ни покаже колко специална е нашата планета и че трябва да се грижим за Земята. Не можем всички да мигрираме към Марс. Няма план Б. Това е нашият космически кораб. Ние не сме просто пътници. Ние сме екипажът на борда и трябва да се погрижим на комическия си кораб”, казва холандският предприемач Бас Лансдорп. 

Българска апаратура заработи на Марс

Веднъж изпратили ги в Космоса, Бас и екипът му няма да се опитват да върнат хората обратно на Земята. На всеки 2 години ще пращат  още хора. Връщането от Марс е почти невъзможно. 

„Доста студено е на Марс. Атмосферата е много тънка.  Но в последните 15 години астронавти живеят в космическите станции и досега за щастие не е имало опасен и животозастрашаващ инцидент. Открият Космос е много по-опасен и суров отколкото условията на Червената планета. Няма никаква атмосфера или гравитация”, добави Бас Лансдорп. 

"Следваща цел: Марс" със стипендии за момче и момиче за Space Academy

Целта на проекта „Mars One” е през 2032 г. първите земляни да стъпят на Червената планета и да останат. Как и кога мечтата ще стане реалност, ще разберем в близко бъдеще. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.