Пациентката е на 28 години и е с увреждане на гръбначния стълб

Пробив в неврохирургията. Български лекари приложиха нова технология в гръбначната хирургия. Те оперираха под ръководството на германски специалист. Професорът от клиниката в Кобленц всъщност е роден в България.

Договориха се за по-високи цени на клиничните пътеки от 1 април

Пациентката е на 28 години и е с увреждане на гръбначния стълб. Според лекарите новият метод на операция дава възможност за много бързо възстановяване. 

Професор Франсис Килиан идва от германия специално за операцията. Често консултира свои колеги в България. Роден е в софия, но на 17 години заминава за германия със семейството си…

"Това е много емоционално за мен да съм тук. Аз съм наистина възхитен да видя как е напреднала медицината в България, като я сравнявам с нивото й преди 20 години. Нивото на операциите е почти същото като това, което имаме в Германия", коментира проф. Килиан.

За разлика от тежките операции преди 15-20 години, сега интервенциите на гръбнака у нас традиционно се правят с минимална хирургична намеса, а пациентите се възстановяват за дни. С новата технология, приложена при Евгения обаче операцията става още по-лека.

Как се чувства тя след манипулацията? Гледайте във видеото.

В БИТКА ЗА ЖИВОТ: Ще останат ли тежко болни без модерно лечение?

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си