Предстои и втори протест срещу турския президент

Визитата на Ердоган е придружена от протест. Организатор е партия "Възраждане". Мотивът - турският президент не трябва да идва в страната ни на 26 март, когато си спомняме за геноцида над наши сънародници от Тракия.

Експерт: С Турция много трудно се преговаря

Малко преди 15.00 часа турският президент и делегацията му пристигнаха с два самолета на Летище Варна. Малко по-късно кацнаха и европейските лидери.

За какво ще говорят лидерите на Европа с Реджеп Ердоган?

При невиждани мерки за сигурност кортежите се отправиха към резиденция „Евксиноград”. Трасето не мина през града, а го заобиколи от север, през местността „Траката”. Образуваха се огромни тапи от чакащи коли.  

Полицейски постове бяха разположени по протежение на цялото трасе, водещо към резиденцията, имаше изключително голямо струпване на жандармерия.

Румяна Бъчварова: Провеждането на срещата ЕС-Турция е голям успех

От сутринта във Варна започнаха протестите срещу турската визита - по пътя за „Евксиноград” от „Да България” и ДСБ разпънаха плакати с надписи срещу Ердоган. Партия „Възраждане” пък събра около 100 души на протест в центъра на града.

Драконовски мерки за сигурност във Варна заради срещата с Ердоган

От „Да, България” и ДСБ изразиха недоволство с още една демонстрация с плакати срещу турския президент и посредническата роля на българското правителство в тази среща, този път в центъра на Варна.

Репортер: Искра Урумова

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА "ЕС-ТУРЦИЯ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.