Предстоят и два протеста срещу турския лидер

Драконовските мерки за сигурност заради пристигането на европейските лидери и турския президент започват още от летището във Варна. По-късно около обед ще започне най-видимата подготовка за това, което ще се случи в морската столица.

СРЕЩА НА ВЪРХА: Варна домакин на разговорите ЕС-Турция

А неофициалната подготовка за срещата е започнала още преди десет дни. По информация на NOVA от толкова време във Варна има хора от турските тайни служби, които работят с българските си колеги, за да гарантират безопасността на Ердоган.

Турция продължава с арестите в университетите

Първо в морската ни столица ще пристигне Доналд Туск, а по-късно и Жан-Клод Юнкер. Последен ще пристигне турският президент Ердоган. Той ще пристигне у нас с антураж, пътуващ в два самолета, включващ охрана и дори личен готвач, който да проверява храната му.

Ердоган: Никакви отстъпки пред Европа утре във Варна

Очаква се трасетата, по които ще минат гостите до резиденция Евксиноград, да станат ясни в последния момент. От МВР уверяват, че са взети всички мерки за сигурност, но не искат да съобщават точния маршрут.

Панос Каменос: Ще смажем всеки, който постави под въпрос суверенитета ни

Властите уверяват, че шофьорите няма да бъдат подложени на крайни ситуации. Пропускателният режим ще бъде такъв, че да се осигуря нормална проходимост в града. От ранния следобед се очаква да има патрулни коли, полицаи и регулировчици на основните кръстовища във Варна. Служители на МВР са командировани от цялата страна в морската столица, за да гарантират сигурността.

ДЕН ПРЕДИ СРЕЩАТА ВЪВ ВАРНА: Службите са на крак (ВИДЕО)

Освен това се готвят и два протеста по повод височайшата визита. Единия протест е на партия „Възраждане” на площад „Независимост” от 12:00. Освен това „Да, България” и ДСБ организират флашмоб пред катедралата от 12:30, за да изразят позиция срещу реакцията и поведението на Бойко Борисов спрямо турския президент и неговата политика.

Репортер: Искра Урумова

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА "ЕС-ТУРЦИЯ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.