Според нея в тази среща няма нищо изключително

Искаме стенограма от разговорите на срещата във Варна с ясни и категорични позиции”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Пазарджик. Според нея в тази среща няма нищо изключително.

Какво се разбраха Ердоган и лидерите на ЕС след срещата във Варна? (ОБЗОР)

„Последните три години са проведени 12 срещи между Европа и Турция на различни равнища - между Туск и Ердоган, Меркел и Ердоган, Ердоган и Макрон. Тази среща е продължение на досегашния диалог между Турция и ЕС по нерешени и спорни въпроси“, допълни тя.

РЕАКЦИИ: Чуждите медии за срещата на върха в „Евксиноград”

Нинова подчерта, че няма конкретен резултат по нито един от спорните въпроси.

„Нито по спора с Гърция и Кипърския въпрос, нито по отношение на присъединяването на Турция към ЕС, нито по въпроса за облекчаване на визите за турските граждани за ЕС. По нищо не се отбеляза съществен напредък и конкретни решения, по които да бъдем информирани“, каза още Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

След инфарктната среща във Варна - кой спечели от преговорите?

По отношение на тракийските бежанци, според Нинова, това не е само въпрос на двустранни отношения. Тя припомни, че през 2008 г. ЕС приема резолюция, в която се казва, че Европа се ангажира този въпрос да бъде уреден двустранно между България и Турция.

Захариева за срещата във Варна: Тонът беше изключително конструктивен

„Разбираме, че е поставен въпросът за предизвикателството – душевни граници до Кърджали – на четири очи, но не разбрахме, какъв е отговорът. Има ли категоричен отговор и оценено ли е това изявление като неприемливо, провокативно и като провокация за националния суверенитет и интерес и на България?“, попита Корнелия Нинова.

ВСИЧКО ЗА СРЕЩАТА "ЕС-ТУРЦИЯ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.