Компанията предлага четири продукта, които са разработени за нуждите на различен сегмент от потребители

MicroCredit е регистрирана небанкова финансова институция, която успешно оперира на българския пазар от 2012-а година. Тя продължава бизнеса на една от доказалите се компании в България, занимаващи се с малки потребителски кредити – „Кредибул“ ЕАД. По този начин поема управлението върху продукта им CrediHome.

Развитието на компанията през годините е съпроводено от разширяване на портфолиото, като MicroCredit става една от първите за България небанкови финансови институции, която успешно осъществява през 2015-а година, частна емисия корпоративни облигации в общ размер от 3 млн. лв.

Към днешна дата компанията предлага четири продукта, които са разработени за нуждите на различен сегмент от потребители, като се старае да задоволи широк кръг от индивидуални потребности.

Най-старият продукт на компанията CrediHome, предлага бърз кредит от 200 до 3000 лева, за взимането на който не се изискват обезпечение, поръчители или доказване на доход. Заемът се изплаща на равни седмични или месечни вноски за срок от 9 до 48 седмици или от 3 до 12 месеца. Парите се получават в брой, а кредитът се изплаща по избор на клиентите, като компанията предлага няколко различни възможности.

През 2014-а година компанията пуска на пазара продукт, предназначен за друг сегмент, носещо името на добре познатата на пазара търговска марка CrediGo. Този продукт предлага финансиране от 600 до 3300 лева на хора с доказан доход, но без обезпечение или поръчители, за срок от 6 до 18 месеца. Изплаща се на равни месечни вноски, а потребителите могат да се възползват от 30-дневен гратисен период за плащане на първата вноска. Парите се получават и връщат по банков път.

MicroCredit продължава да разширява портфолиото си и през 2015-а година започва да предлага новия си продукт CrediTrade. Той е предназначен за нуждите на малкия и среден бизнес, както и на хората, упражняващи свободни професии. Този продукт осигурява бърз кредит от 200  до 3300 лева, който може да бъде използван с инвестиционна цел или при нужда от оборотни средства. Лихвата по кредита се признава за разход на фирмата, като потребителите му могат да се възползват от безлихвено връщане в рамките на 30 дни, след заплащане на административна такса. Също така този бърз кредит предлага възможност за 45-дневен гратисен период за първа вноска. Заемът се отпуска при минимална документация за срок от от 3 до 18 месеца.

2016-а е белязана от членството на компанията в Българската асоциация за потребителско кредитиране (БАПК), в която членуват най-големите небанкови финансови институции, които предоставят потребителско кредитиране на българския пазар. През същата година в офисите на MicroCredit вече започват да се извършват и парични преводи на Western Union.

Отчитайки все по-голямото дигитализиране на услугите по целия свят, компанията разработва и пуска на пазара изцяло онлайн бърз кредит под името CrediNet. Чрез него потребителите могат да заемат бърз кредит, като го заявят, попълнят документите и получат парите си, изцяло в комфорта на своето жилище. Предоставят се суми от 200 до 3000 лева за срок от 3 до 12 месеца и възможност за безлихвено връщане в рамките на 30 дни, при заплащане на административна такса.

*Платена публикация