Тереза Мей от своя страна заяви, че Русия и Сирия трябва да бъдат държани отговорни, ако са виновни

Американският министър на отбраната Джим Матис посочи руската роля в подозираната сирийска атака с отровен газ и каза, че не изключва военен отговор на случилото си в Източна Гута, съобщава БГНЕС.

Израел е нанесъл удар по сирийска военновъздушна база

„Първото нещо, на което се спряхме, е защо химически оръжия все още се използват въобще, след като Русия беше рамковият гарант за премахването на всички химически оръжия ", каза Матис в Пентагона на среща с неговия колега от Катар.

Лавров: Няма следи от химическо оръжие в Дума

"Работейки с нашите съюзници и партньори от НАТО до Катар и на други места, ще се заемем с този въпрос ... Сега не изключвам нищо."

Русия: Сирия предупреди ООН за готвена провокация с химическо оръжие в Гута

Сирийският президент Башар Асад и неговите поддръжници "трябва да бъдат държани отговорни", ако се потвърди подозираната атака с отровен газ срещу контролирания от джихадисти град Дума, заяви британският премиер Тереза Мей.

Ракети поразиха военно летище в Сирия

"Ако бъде потвърдено, това е още един пример за бруталността на режима на Асад и бруталното незачитане на собствения му народ и за задължението му да не използва тези оръжия", каза Мей пред репортери в Копенхаген след разговори с датския премиер Ларс Расмусен.

"Ако бъде установено, че са виновни, режимът и неговите поддръжници, включително Русия, трябва да бъдат държани отговорни".

ВСИЧКО ЗА НАПРЕЖЕНИЕТО ЗАРАДИ СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

ЕС призова за международен отговор на химическата атака в Сирия

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.