Според Рибал ал Асад "на никого не му пука истински за Сирия"

САЩ и Русия бяха координирали ударите в Сирия предварително. Турският президент Ердоган и израелският премиер Нетаняху са разговаряли и с двете страни и са успели да постигнат споразумение между тях. То гласяло, че удари ще има, но без жертви. В същото време руснаците са имали възможността да свалят някои от ракетите, за да кажат, че са удържали на дадената за това дума“. Това заяви в ефира на „Събуди се“ първият братовчед на сирийския президент Башар Асад – Рибал аз Асад.

Той живее в изгнание в Лондон от много години, тъй като в родината му със сигурност го чака затвор. Срещу него са правени два опита за убийство.

Захариева: Военното решение за Сирия не е решение

Според Рибал Асад, след ракетната атака, ще видим деескалиране на напрежението в Сирия.

Всички страни ще се успокоят. Никой няма интерес ситуацията да се усложнява повече“, категоричен е братовчедът на сирийския държавен глава.

Според него сега големите сили трябва да намерят истинско политическо решение на проблемите в размирната страна.

Елена Поптодорова за ударите в Сирия: Това беше разговор с Путин

От Сирия започна най-голямата хуманитарна криза в съвременната ни история. Но на никого не му пука истински за Сирия, искат да я разделят. Само демокрация може да обедини мозайката от различните общности, които живеят в страната“, казва още Рибал ал Асад.

Целия разговор гледайте във видеото.

 

ВСИЧКО ЗА УДАРИТЕ В СИРИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.