Десислава Иванчева беше показно закопчана с белезници в центъра на София

Арестуваха с подкуп кметицата на столичния район „Младост”. Десислава Иванчева беше показно закопчана с белезници от полицаи, днес по обед в центъра на София.

В колата й намериха огромна сума във валута. Твърди се, че това е първата вноска от подкуп, който тя поискала от строителен предприемач.

Кадри от намирането на подкупа у кметицата на "Младост" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Преди минути кметицата беше изведена от Министерството на младежта и спорта от полицейски автомобил. Според първоначалната информация тя е получила 70 000 евро. По-късно беше съобщено, че сумата вероятно е 56 000 евро. Парите били намерени в колата на Иванчева. През повечето време тя не е имала достъп до своя адвокат, а разследващите са броили и описвали парите намерени при задържането на кметицата.

10 часа разпитваха кметицата на "Младост" и заместничката й (ВИДЕО)

„За мен това е клопка. На заден багажник оставени ей така. Това ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Едва в 17:00 имаме адвокат. Четири часа от 1 без 15 до 17 нямаше адвокат. Казаха, че нямам право на адвокат и направиха показно. 34 полицаи, 9 коли имаше”, каза кметицата на столичния район.

ПОКАЗЕН АРЕСТ: Сложиха белезници на кметицата на "Младост" в центъра на София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Разследващи влязоха в сградата на Община Младост (ВИДЕО)

Акцията започна по обед и продължи над 10 часа. След началото на проливния дъжд кметицата и заместничката й бяха задържани в Министерството на спорта.Акцията е на новия антикорупционен орган.

По неофициални данни става въпрос за дълго забавяне на издаване на разрешително за строеж на инвеститор. Освен в центъра на София, акцията продължи и в районната администрация на „Младост”, където от спецпрокуратурата проверяваха документи.

Коя е Десислава Иванчева?

Десислава Иванчева е родена на 2 октомври 1973 г. в София. До 8-и клас учи в 118-о училище в "Младост". Следват 2 години в СМГ, после завършва Икономическия техникум. Следва и "Публична администрация" в НБУ.

През 2000 г. стартира бизнес с посредническа дейност, а след това си купува два автобуса. Има евролиценз и е член на Европейската асоциация по транспорт. Част от клиентите й през годините са футболният отбор "Милан", ЦСКА и националният отбор по борба.

НА БЕЗЦЕНИЦА: Продава ли Община Младост имот за 40 лв./кв.м?

Осигурява транспорт за делегациите по време на посещения на президента и премиера на Италия у нас, за което има похвала и медал от Рим.

Представител е на световна марка за професионална козметика за коса. Има магазин и склад, от който зарежда фризьорски салони.

Преди да стане кмет на "Младост" инициира подписка за местен референдум, насочен срещу презастрояването на квартала. Лидер е и на протестите през октомври 2016 г., при които жителите на квартала излизат с искания да се спре застрояването. Протестите са под мотото "За Зелен "Младост".

Комитетът, издигнал кметицата на "Младост", оттегли подкрепата си

През 2016 г. става независим кандидат за кмет на район „Младост“ и печели изборите.

С половинката си живее на семейни начала от 15 г. Няма деца.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.