Кои големи булеварди и улици ще бъдат ремонтирани?

Мащабни ремонти и големи пътни тапи в София. Основни булеварди и квартални улици ще бъдат изцяло подменени. Ремонтите започват до няколко седмици, а инвестициите ще са за над 150 милиона лева.

Сърцето на София ще бъде разкопано. Най-тежък ще бъде ремонтът на улица „Граф Игнатиев”. Подменят изцяло ВиК мрежата, както и трамвайните трасета. Реконструкцията започва на 8 май и ще бъде на няколко етапа.

„Ще направим всичко възможно основната тежест да бъде през летните месеци - юни, юли и август. При всички случаи обаче ще има обекти, които ще продължат и след август”, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.

От бул. „Христо Ботев” до бул. „Витоша” ще бъде асфалтирана ул. „Солунска”. Паралелно ще бъдат ремонтирани улиците „6-ти септември”, „Цар Шишман” и „Граф Игнатиев”.

„Трамваите със сигурност ще се наложи да бъдат спрени за цялото времетраене на ремонта", обясни зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

Временна автобусна линия ще покрива трасето на всички засегнати трамваи по бул. „Граф Игнатиев”.

Трамвайните трасета по булевардите „Цар Борис III”, „България” и ул. „Каменоделска” също ще бъдат подменени. През май изцяло ще бъдат преасфалтирани булевардите „Христофор Колумб” и Източната тангента. И тази година ще продължи работата по бул. „Каблешков” и „Монтевидео”.

Подлезите в окаяно състояние също ще минат през майсторите. Един от тях е този на бул. „България” и „Гешов”.

За ремонт поетапно ще затварят и бул. „България”. Ще се ремонтира участъкът в най-тежко състояние – от бул. „Гешжов” до бул. „Гоце Делчев”.

Откакто е построен тунелът към квартал „Люлин” не е имало основен ремонт. Именно затова съвсем скоро ще бъде модернизиран. Това ще се случи и с тунела под НДК. На асфалтиране подлежи и бул. „Арсеналски”, както и бул. „Васил Левски” от бул. „Патриарх Евтимий” до Софийския университет.

Тази година има повече средства и за вътрешнокварталните улици. От кметството обещават да запълнят повечето дупки. Всяка фирма, която допусне пропуски в ремонтите, ще бъде строго санкционирана.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.