Това е третото дете на херцогинята на Кеймбридж и британския престолонаследник

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж напуснаха болница след раждането на третото им дете. Новият принц беше роден в "Света Мария" в 11.01 местно време.

СНИМКИ НА НОВОРОДЕНОТО ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Малко преди 18.00 местно време принц Уилям и Кейт излязоха от болницата, за да поздравят тълпата и да покажат техния нов син. След това се върнаха обратно в сградата, за да вземат столчето на бебето и да отпътуват към двореца Кенсингтън. Пред двореца вече са вдигнати знамена за посрещането на принца.

По-рано през деня на посещение на Кейт Мидълтън и бебето дойдоха другите й две деца, доведени от баща им принц Уилям.

Роди се третото дете на принц Уилям и Кейт Мидълтън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Съобщение за раждането на новия принц беше поставено пред Бъкингамския дворец, както традицията повелява. Съобщението ще стои там 24 часа. Традицията да се поставя бюлетин, оповестяващ раждането на кралска особа, е откакто Бъкингамският дворец е официална резиденция на кралското семейство. 

Припомняме, че принц Уилям е присъствал на раждането. До момента името на новороденото все още не е обявено официално. Засега фаворити на букмейкърите са Артър, Албърт, Фредерик, Джеймс и Филип. Именно Артър е едно от имената както на принц Чарлз, така и на принц Уилям.

Уилям и Кейт вече получиха поздравления за новия член на семейството си от кралския дворец, както и от британския премиер Тереза Мей. 

Само няколко часа след раждането принц Уилям доведе в болницата принц Джордж и принцеса Шарлот. След това всички заедно напуснаха болницата. 

Новият принц е шестият правнук на кралица Eлизабет Втора и пети поред наследник на трона след по-големия си брат - 4-годишният Джордж и 2-годишната си сестра Шарлот. Преди тях са баща им принц Уилям и дядо им принц Чарлз.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.