Владимир Клисуров заемаше мястото на арестуваната Десислава Иванчева едва няколко дни

Временно изпълняващият длъжността кмет на „Младост” Владимир Клисуров подаде оставка, съобщава БГНЕС. Това се случва няколко дни, след като Столичният общински съвет го избра за поста на арестуваната за подкуп Десислава Иванчева.

Избраха Владимир Клисуров за временен кмет на "Младост" (ВИДЕО)

Своето решение Клисуров е обявил в профила си във Facebook, като сред мотивите да се оттегли посочва, че не може да се справи със задачата си на кмет.

СЛУЧАЯТ "ИВАНЧЕВА": Тя сама си поискала парите и определила мястото на срещата (ВИДЕО)

Аз съм член на инициативата „Зелен Младост” и отказвам да си „цапам“ ръцете с унищожаването на зелените площи на „Младост”. Столичен общински съвет не се съобрази с основно мое право – да откажа определен пост или длъжност, което направих с декларирания ми самоотвод. Още повече, че с колегата арх. Румен Русев отправихме консенсусно предложение той да поеме кормилото на районната администрация. Мнението ни не бе зачетено. Всъщност нещо нормално за тази „правова” държава. Но в тази политическа игра аз не желая да съм пионката.", пише Клисуров.

Бизнесменът, който твърди, че е изнудван от Иванчева: Няма заговор

Той вярва, че другият доскорошен заместник на Иванчева - арх. Румен Русев, ще се справи с кметските задължения много по-добре.

Оставиха за постоянно в ареста Десислава Иванчева

Понеже ще тръгнат спекулации, строежи не съм пускал. Приех временно решението на Общинския съвет, защото като ръководител на ресор "образование" бях наясно, че в създалия се административен вакуум няма кой да разпореди плащанията към детските градини и училищата. Отговорност към тези институции и работещите в тях мога да поема. Отговорност за пускане на строежите – не”, написа още Клисуров във Facebook.

СЛЕД ЗРЕЛИЩНИЯ АРЕСТ: Иванчева зад стъклена преграда в съда (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той призова управляващите да се вслушат в гласа на гражданите, да променят градоустройството и законите и „те да започнат да защитават не само инвеститорските и финансови интереси за милиарди, но и отделния човек, неговото здраве и здравето на децата ни”.

ВСИЧКО ЗА АРЕСТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КМЕТИЦАТА НА „МЛАДОСТ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.