Това обяви министър Лиляна Павлова

"20 000 души са посетили към днешна дата за целите на председателството София". Това обяви министър Лиляна Павлова при откриване на информационна изложба посветена на Българското председателство на Съвета на ЕС, цитирана от БГНЕС.

"ЦИФРОВА ЕВРОПА": 9 млрд. евро за цифровизация и изкуствен интелект

"В последните години ние инвестирахме много в това да разкрием богатствата на София, да покажем колко зелен и древен град е и в същото време град на младите хора, на съвременното изкуство. Радвам се, че тази година имаме възможност да покажем всичко това пред цяла Европа. София е столицата на Европа през тези 6 месец и се надявам софиянци също така да се радват на всичко, което правим", каза при откриването на изложбата столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Борисов и еврокомисар Биенковска обсъдиха единния пазар (ВИДЕО+СНИМКИ)

Изложбата, която е пред НДК запознава хората с работата на председателството. Така например могат да прочетат какъв е девизът, колко са събитията, какви са ползите за България, за самото ротационно председателство, за съвета на ЕС и др.

Българският еврокомисар по цифрова икономика и общество Мария Габриел сподели колко силни послания носи тази изложба.

Нови правила за защита на личните данни от 25 май

„Много често чуваме колко комплексни и колко трудноразбираеми са процедурите в ЕС, начинът, по който се вземат решенията. Ето една прекрасна инициатива, която показва по изключително нагледен начин как наистина предизвикателството да вземеш общо решение и да прокараш решение сред 27 или 28 държави не е лесно. Но увеличавайки видимостта на това как става, ние много ясно комуникираме с това нашите граждани да имат своето мнение въз основа на факти, въз основа на информиран избор, който е в основата на демокрацията“, посочи Мария Габриел. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.