Това установиха учените от университета в Нанчан

Индийското орехче предпазва от увреждания на черния дроб, като регулира нивата на мазнините в него, съобщиха китайски учени, цитирани от в. "Дейли мейл" и БТА.

Любопитни факти за чилийската кухня

Китайската медицина често използва подправката срещу храносмилателни неразположения. Учените от университета в Нанчан тестваха ефекта й върху мишки и установиха, че тя намалява възпаленията в черния дроб.

Ефектът от индийското орехче вероятно се дължи на съдържащите се в него антиоксиданти лигнани.

Най-известните сосове по света

Китайските учени установиха, че индийското орехче въздейства върху гена PPAR. Когато той бъде изключен, предпазното й действие върху черния дроб изчезва. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.