Изрисува го испанският майстор Маноматик

Най-голямата галерия на открито в България с нова творба. Столичният квартал „Хаджи Димитър” се сдоби с още един графит на мястото на олющена фасада.

Улица „Родина” 12. Последната къща в района скоро ще чукне 100 години. Съседните дувари са се превърнали в панели. Къщата на дядо Христо обаче се превръща в платно.

„Тук съм се родил, а къщата е строена преди мене. Аз докато съм жив, никой няма да го пипне! Това е мое”, заявява Христо Наумов. „Преди бяха нарисували: „Аз те обичам Цеце”, „БЗНС”, всякакви други. Реших да го разчистя, купих си боя”.

Измазването обаче се отлага. Пътят от Испания до „Хаджи Димитър” извървява графити-майсторът Маноматик - въоръжен със 150 флакона спрейове, за да работи върху специалната малка къща.

„Това е визуална поезия, не може да се тълкува. Но дава различен поглед. Хората започват да променят мирогледа си, когато по-често срещат изкуство”, заявява Маноматик.

„Souls in walls е основното ни послание. Не искаме да е каквото и да е изкуство, искаме то да говори и докосва душите на хората”, заявява Ясен Гешев, Urban Creatures.

И така щрих по щриh кварталът се променя. От голи стени… до лъч светлина.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.