"Нямаме нужда да търсим предварително съгласие и одобрение на никого", заяви Крум Зарков от БСП

БСП внася вот на недоверие срещу правителството на тема "Сигурност". Левицата няма да търси подкрепа, а ще атакува сама.

„Длъжни сме да заявим, че правителството търпи провал в една от ключовите си сфери на компетентност, а именно осигуряването на обществен ред и сигурност. Заявяваме нашата позиция аргументирано, а оттам нататък всяка политическа сила да поеме своята отговорност и да се позиционира”, заяви в „Събуди се” депутатът от БСП Крум Зарков.

БСП внася вот на недоверие срещу правителството

„Нямаме нужда да търсим предварително съгласие и одобрение на никого. Ние спечелихме нашата независимост и самостоятелност и затова се възползваме от нея”, допълни той.

„Ние сме наясно, че има комплексни проблеми в сектор „Сигурност”, а и не само там. Опозицията има право да иска вот на недоверие. За мен от него би имало полза, ако имаме сблъсък на някакви концепции за сигурността. До момента не съм чул кой знае каква по-различна концепция от нашата”, заяви от своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Ще удържи ли властта на атаката на БСП за сигурността?

„Имаме нова концепция и я изложихме още по време на обсъждането на бюджета”, отговори Зарков.

„Съгласни сме, че има недостиг на служители в МВР и постепенно се опитваме да ги наберем. Съгласен съм и че трябват промени, но те трябва да се правят внимателно”, на мнение е Биков.

Според Крум Зарков всеки един от инцидентите - от бягството на затворниците от затвора, многочисленото убийство около Нова година, до убийството на крупен бизнесмен в центъра на София, трябва да коства оставката на министъра на вътрешните работи.

„Взети заедно, са вече политическа отговорност на целия Министерски съвет”, каза той. 

Още за спора между двамата депутати гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.