Температурите ще започнат да падат още в петък вечер

В сутрешните часове в петък ще има разкъсана облачност, на места - намаляваща до незначителна. Около обяд, под влиянието на добре изразен студен атмосферен фронт, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В отделни райони, главно от Северозападна България и Предбалкана, валежите ще са интензивни и значителни по количество.

Обявен е жълт код за пет области на страната - Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска и Ловешка. Синоптиците прогнозират, че на места в тези области след обяд и през нощта срещу събота ще се развият гръмотевични бури. Количествата на валежите ще достигат 20-30 литра/кв. м и има условия за локални градушки. Вечерта ще се усили и северозападният вятър, чиито пориви ще достигат скорост до 20-24 м/с.

Температурите все още ще са високи - максималните ще са от около 27 градуса в северозападните, до 33-34 градуса - в югоизточните райони на страната. До вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне чувствително захлаждане.

В събота ще бъде ветровито и застудяването ще продължи. Преобладаващите максимални температури ще са между 21 и 26 градуса. На места, повече в източните и южните райони, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони - интензивни и с градушки.

В неделя ще бъде хладно, ще има променлива, а в следобедните часове - по-често значителна облачност и на места ще превали дъжд. Вятърът чувствително ще отслабне.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК

ВРЕМЕТО МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ И ЧРЕЗ КАМЕРИТЕ НИ В ЦЯЛАТА СТРАНА ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.