Извършена е проверка на адресите на близките хора на беглеца

Бяха облетени с вертолет районите, на които подозирахме, че се намира избягалото лице. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев, който дойде в парламента, за да предостави информация пред депутатите за новия случай на избягал затворник, предаде БГНЕС.

48-годишният Борис Иванов, който е осъден на 13 години лишаване от свобода за блудства и кражби, избяга от затвора в Ловеч на 21 юни. Случаят идва само няколко месеца, след като през главния вход на Централния софийски затвор избягаха два затворници. Единият по-късно бе убит при престрелка в Ботевград, а другият все още се издирва.

Хеликоптер се включи в издирването на избягалия затворник в Ловеч

Извършена е проверка на адресите на близките хора на избягалия затворник, но на тях няма никаква следа от него. Органите на реда са посетили фирмата, където затворникът е работил, а в района са организирани контролни пунктови, на които се извършват проверки. Проверява се железопътният и автобусният транспорт, събрани са и свидетелски показания.

„Премиерът ме попита: „Хванахте ли го?“. Продължаваме да го издирваме, аз съм оптимист“, смята министърът на вътрешните работи.

Тихомир Безлов: За миналата година е имало 8 бягства от затвора

Темата коментира и вицепремиерът Красимир Каракачанов. Според него този случай „налива допълнително в мелницата“ на управляващите, в контекста на внесения от БСП вот на недоверие, който е мотивиран с неуспешната политика на правителството в сектор „сигурност“. „БСП има достатъчно вътрешни проблеми. На тях име е ясно, че този вот няма да мине. На тях има трябва стабилизиране на коалицията и продължаване на управлението, за да може те да си решават вътрешните проблеми. На тях едни предсрочни избори не са им изгодни. Този вот е една услуга на управляващото мнозинство, за да консолидира редиците и да гарантира продължаване на управлението“, смята Каракачанов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.