То ще остане във футболната история като едно от най-интересните

Сълзи, усмивки, надежди, емоции - това съдържа една обикновена история за едно велико явление. Само Световното първенство по футбол може да обедини толкова много и така различни чувства в човешката душа.

Кой ще спечели финала на Мондиала? Гласувайте за вашия фаворит в анкетата ни ТУК.

В неделя, в 18.00 ч. предстои кулминацията на Мондиал 2018 – финалът. Той ще накара дори онези, които нямат пристрастия, да се вълнуват.

На гости в родния град на Марио Манджукич (ВИДЕО)

В последния мач едни срещу други на терена в Москва ще се изправят Франция и Хърватия.

През изминалите 20 години „петлите” са били пет пъти на световен или европейски финал. Хърватия пък е първият тим от Балканския полуостров, който стига до сблъсък за титлата.

Първенството в Русия ще остане във футболната история като едно от най-интересните за гледане. Феновете видяха един-единствен двубой, в който не падна нито един гол. Настоящият световен шампион Германия пък отпадна още след групата фаза. Така се потвърди следната тенденция: 4 от последните 5 световни шампиона не успява да преодолее още първия етап в следващия турнир. Всички тези тимове са от Европа.

ФИНАЛЪТ: Кой ще спечели Световната купа по футбол?

Друга любопитна подробност около Мондиала е, че две от най-големите звезди – Кристиано Роналдо и Лионел Меси, отпаднаха от първенството в един и същи ден. Освен това, никой от тях не е вкарвал гол в елиминационна фаза на Световно първенство.

Още интересни факти за Мондиала в Русия вижте във видеото.

ВСИЧКО ЗА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ В РУСИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.