Голям концерт предшества погребението на певицата в Детройт

Погребението на музикалната икона Арета Франклин ще се състои в Детройт в петък. Към семейството на певицата ще се присъединят политически фигури и личности от музикалната общност.

Кралицата на соула ще бъде погребана в златен ковчег, облечена в пищна рокля в розово и златно.

Отиде си легендата на соула Арета Франклин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Поклонението е само за семейството и приятелите на певицата. Почитателите й ще могат да го гледат онлайн или на специален екран, издигнат в близост до църквата, където ще се проведе службата, информира БГНЕС.

Официалната част на церемонията започва в 10:00 ч. (14:00 ч. по Гринуич). В типичния за баптистите стил, тя ще включва както моменти на тъгуване, така и песни и танци, с които се отбелязва любовта към живота. 

Фенове отдават почит на Арета Франклин (ВИДЕО)

Бившият президент Бил Клинтън и Смоуки Робинсън ще бъдат сред присъстващите на шестчасовото погребение в Петдесятния храм на великата Божия милост. Стиви Уондър и Ариана Гранде са сред водещите певци на музикалната церемония.

76-годишната певица, любимка на милиони хора по света, почина от рак на 16 август. Дни наред тялото й бе изложено за поклонение в Музея на афро-американскаа история в центъра на Детройт.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.