По неофициална информация на NOVA той е избягал в чужбина

Заподозрян за убийството на журналистката Виктория Маринова има. По неофициална информация на NOVA той е избягал в чужбина. Властите отказват всякакъв коментар. След 5-часово съвещание директорът на местната полиция нито потвърди, нито отрече информацията. 

През деня беше арестуван друг мъж - румънски гражданин от украински произход. До задържането му се е стигнало, защото се е сторил съмнителен на полицията.

Разследващите искаха да проверят неговото алиби, да вземат ДНК проба и да се провери дали по някакъв начин може да има съпричастност към извършеното убийство. Вечерта мъжът беше освободен.

АРЕСТ НА ЧУЖДЕНЕЦ В РУСЕ: Има ли връзка с убийството на Виктория Маринова?

„Проверява се съпричастността на множество лица към евентуално извършване на престъплението. Дори в момента в дирекцията има лице, чието алиби изясняваме, но към момента нямаме конкретно заподозряно лице”, заяви по-рано през деня Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР- Русе.

На място пристигнаха още трима прокурори от Върховната касационна прокуратура, които да подпомагат местните власти в разкриването на случая. В Русе са и вътрешният министър, и говорителят на главния прокурор.

Очакванията са в рамките на утрешния ден да стане ясно какви доказателства и срещу кого имат разследващите. 

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО И РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.