Познатият на полицията джебчия е с постоянни набези в селото

Жителите на село Миланово се обявиха срещу постоянните набези на джебчия с богато досие. След поредицата от кражби и един палеж, местните се притесняват не само за имуществото си, но и за личната си сигурност. 

Крадецът е откраднал инструменти от вила в селото. След като мярката му за задържане за 72 часа изтича, той се връща и изпепелява вилата.

"Установих кражбата на 23 септември. На 2 октомври подадох жалба. Полицията си свърши работата за по-малко от седмица и намери вещите ми. На Димитър Тодоров бе наложена мярка за задържане от 72 часа. Получих обаждане от пожарната в 5 сутринта", заяви собственикът на опожарената вила Борислав Петров.

ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА: Мъж обра вила, заловиха го. Излезе на свобода и я запали

По негови думи селото е много спокойно. Проблемите започват в началото на лятото.

"За последния месец има 5 сигнала. Но не всички потърпевши са подали оплаквания, защото се страхуват. Крадецът е местен и е много опасен. Два пъти е лежал в затвора", каза кметът на Миланово Веселин Петков.

След като мъжът е излязъл от затвора тази пролет, жителите са били сигурни, че той отново ще започне с набезите. Рецидивистът се е заканил да запали селото. Наложена му е мярка за домашен арест, но тя не е спазена. Полицията и прокуратурата работят по случая. 

Повече по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.