Над 2000 души настояват в подписка за осветление и видеонаблюдение

След убийството на Виктория Маринова русенци поискаха повече сигурност от местната власт. Над 2000 хиляди души настояха в подписка зоните за спорт и отдих да бъдат охранявани, да се поставят камери за видеонаблюдение и осветление.  

Маратон в памет на убитата журналистка Виктория Маринова

Дни след убийството на Виктория алеята, на която местните обичат да бягат край Дунав, опустя. Инициатор на подписката е местно сдружение, което всяка седмица организира любителски бягания за здраве. Хората искат поне на входа и изхода в зоните за спорт да има камери, да се освети бетонната алея, където се случи убийството, да има засилена охрана.

“Да има общинска охрана и полиция, да удължат работното си време в периода април - септември до 22 часа, а в останалото време до 20 часа“, каза Велизар Ташев от сдружение Runners of Ruse.

АРЕСТ НА ЧУЖДЕНЕЦ В РУСЕ: Има ли връзка с убийството на Виктория Маринова?

Три са предпочитаните места за спорт в Русе - Парковете на младежта и на възрожденците, и бетонната алея, където се стана жестокото убийство. На места там вече има камери за видеонаблюдение.

“Тази система непрекъснато се надгражда и по този начин се обхващат по големи територии. Следващата година сме предвидили да започне поетапно изграждане както на предпазен парапет, тъй като там няма и съоръжението е доста опасно за хората, също така и осветление и  неминуемо и видонаблюдение“, допълни директорът по сигурността в Община Русе Спасимир Димитров.

АРЕСТ НА ЧУЖДЕНЕЦ В РУСЕ: Има ли връзка с убийството на Виктория Маринова?

Подписката на гражданите вече е внесена в общината и в Общинския съвет.  Предстои решението на местния парламент.

Репортер: Наталия Йорданова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.