Пакетът е идентичен с тези, изпратени вчера до симпатизантите на демократите

Съмнителен пакет, подобен на тези, изпратени до симпатизантите на демократите в САЩ, беше изпратен и до актьора Робърт де Ниро, предаде Си Ен Ен. Сигналът е подаден в 4.45 часа сутринта местно време.

Барак Обама и Хилъри Клинтън получиха бомби по пощата

Нюйорската полиция съобщи, че пакетът е открит на седмия етаж в сградата, където се намира продуцентската къща на актьора „Tribeca Productions”. Там се помещава и ресторантът на актьора. Сградата е евакуирана и няма пострадали, съобщава Си Ен Ен. Пакетът е извозен до Бронкс, където ще бъде унищожен.

Кметът на града определи инцидента като терористичен акт. Взривните устройства били изработени от пластмасова тръба, облепена с тиксо. В някои от тях имало бял прах и парчета стъкло.

Според източници на Си Ен Ен пакетът, адресиран до актьора, имал шест марки с американския флаг, подредени на два реда – точно както при пратките до централата на Си Ен Ен и домовете на Хилари Клинтън и Барак Обама. Друга прилика е, че не е имало пощенска марка от предната страна на пакета. С помощта на рентген властите са успели да видят, че в пратката до Робърт де Ниро има устройство, подобно на откритите в другите пакети.  

Колет бомба и в офиса на губернатора на Ню Йорк

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.