Бандитите направили три неуспешни опита за кражба

Абсурден опит за обир в Белгия. Крадци направиха три неуспешни опита за кражба на магазин, но бяха надхитрени от продавача.

КРАЖБИ СЪС ЗАГЛУШИТЕЛ: Как мъж „олекна” с 10 000 лева

Шестима обирджии влезли в магазин за електронни цигари в предградие на Шарлероа и поискали парите от касата. Собственикът им казал, че още няма пари и ги помолил да дойдат по-късно.

"Казах им, че никой не прави въоръжен грабеж в 3 часа следобед. Със същия успех можете да се опитате в 5 сутринта. Трябва да ме оберете в 6:30 вечерта. Сега ще вземете 1000 евро, а тогава много повече", разказа собственикът на магазина Дидие.

ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА: Системно ограбват магазин в София (ВИДЕО)

Шокиращо, бандата решила, че магазинерът е прав и си тръгнали. Дидие се обадил в полицията, където приели сигнала му скептично.

 "Полицаят каза: "Господине, не мисля, че ще се върнат. Немислимо е да го направят". Аз им казах: "Може, може". Той ме пита защо смятам така и аз му казах, че не ми се сториха особено умни", споделя още собственикът.

ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА: Откраднаха детски велосипеди от жилищен блок

За всеки случай, полицаите отишли в магазина и се скрили в очакване на обирджиите. Още по-невероятното било, че част от бандата се появила в 5:30, Дидие им се скарал, че е прекалено рано и трябва да си купят часовник.

В 6:30 бандитите дошли за трети път. Цивилните полицаи излезли от служебното помещение на магазина и арестували петима, а шестият избягал. Единият от тях се оказал непълнолетен. Избягалият се издирва.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.