От началото на годината само в София има 146 подобни кражби

Как обират колите ни, без дори да ги разбиват? Калоян Георгиев е поредният потърпевш от кражбите със заглушител. Мъжът е „олекнал” с 10 000 лева през февруари.

Охранителни камери са уловили крадеца. Той е бил задържан, но впоследствие пуснат на свобода.

От началото на годината само в София кражбите със заглушително устройство са 146.

Калоян Георгиев е обран на пазара „Ситняково”, след като слиза от автомобила си за няколко минути, за да си купи сандвич.

ПРЕД ДЕТСКАТА ГРАДИНА: Десетки сигнали за разбити коли и обрани майки

„На 27 февруари колата ми беше "затапена", тоест при натискане на моето дистанционно, то беше заглушено с друго и автомобилът ми е останал отключен. Слязох от автомобила, мислех, че съм го заключил. Господинът е влязъл в автомобила ми, взел е голяма сума пари, лаптопа ми, телефона, всичко което си нося. Носех 10 000 лева. Когато видях, че ми липсват парите, се огледах и видях, че навсякъде има камери, което ми даде надежда”, разказва Калоян Георгиев.

На записите се виждало как крадецът обикаля около колата и оглежда, в последствие отваря вратата и взима раницата с парите. Вижда се и лицето му. Калоян дал записите от охранителните камери на полицията.

„Целите действия на полицията са изключително тромави”, смята Калоян. „След като го залавят, му обискират дома и откриват устройство тип "тапа". Хванаха го 2-3 дни, след като пуснах жалба. 3 месеца е стоял в ареста и след това е пуснат”.

 „Трябва да бъдем изключително бдителни и внимателни. Трябва да се уверим напълно, че сме заключили колата си”, съветва Здравко Дерелиев, експерт „Охрана и сигурност”.

Още гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.