Тежката катастрофа затвори за часове пътя София-Самоков

Автобус и циментовоз се удариха на пътя София - Самоков в петък. Инцидентът станал малко към 10.15 ч. в отсечката между Кокаляне и Пасарел. 9 минути след подаването на сигнала на място пристига първата линейка. Изпратени са общо 3. 

"Ние бяхме първата линейка. Взехме най-тежките случаи", каза д-р Емил Тарашоев.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Ранени са шестима души - четирима пътници от автобуса и водачите на двете превозни средства, научи NOVA. Животът на пострадалите е вън от опасност. Двама от тях - с контузии на главата, са откарани в столичната болница "Света Анна", един човек е в "Пирогов", съобщиха от Спешна помощ.

"При нас са двама пациенти. Бяха приети в Спешно отделение. Мъж на 78 години с хематом в лицевата част и 72-годишна жена с фрактура на носа. И двамата са без пряка опасност за живота", каза Антон Луков, говорител на МБАЛ "Света Анна".

 

 

Кола се заби в павилион в центъра на София (ВИДЕО)

Автобусът - собственост на самоковска фирма бил пълен с пътници и пътувал по редовна линия от София до Самоков. Цистерната навлязла в насрещното платно за движение и се забила челно в автобуса. Причината все още се изяснява. Фирмата, чиято собственост са двете превозни средства, са изрядни. 

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.