Той носи името "InFusion" ("Вливане")

Музикалните виртуози Теодосий Спасов и Иван Шопов представят съвместния си албум, който е озаглавен "InFusion" ("Вливане"). Той включва творчество на Спасов и Шопов от 2016 г. насам и съдържа 10 композиции. 

Джаз иконата и майсторът на електронния звук ще споделят "InFusion" с публиката на концерт в Пространство 108 на 24 ноември. Специални гости на събитието ще бъдат вокална група "Авигея" и пианистът Димитър Бодуров, които също участват в албума. В InFusion взимат участие джаз музиканти от цял свят, като Ерик Трюфа от Франция (тромпет), Гжех Пьотровски от Полша (саксофон), Рут Майер от Норвегия (вокали), Мерлин Еторе от Канада (перкусии) и други.

Хипнотизиращите звуци на композициите пренасят слушателите в друго време и пространство. Минималистичният джаз е съчетан с електронна атмосфера и фолклорни елементи. Подредбата на песните предразполага с плавни ритми, които в края на албума преминават към по-динамични. 

ЧУЙТЕ ЗАГЛАВНАТА ПЕСЕН ТУК

"Направихме този албум за наше и ваше удоволствие", каза Теодосий Спасов.

Присъстващите на концерта могат да се сдобият с албума на място. След това той ще бъде достъпен и онлайн, както и в избрани музикални магазини.

Редактор: Ахинора Рангелова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.