Динамично време очакваме в следващите 48 часа

Усложнена зимна обстановка. Обилният снеговалеж предизвика затруднения в придвижването на много места.

Десет сантиметра достигна снежната покривка в региона на Враца. На територията на Врачанска, Монтанска и Видинска област са спрени всички тежкотоварни камиони.

Поледици има по пътя София-Варна в района на Севлиево. Образувало се е километрично задръстване.

Динамично време се очаква в следващите 48 часа. 

Столична община: Над 140 снегопочистващи машини работят на терен

Снеговалежите се движат от север на юг и днес до края на деня ще покрият цяла Северна България и почти цяла Южна България. Почти без сняг ще остане само Горнотракийската низина. Там, където не вали сняг, ще вали дъжд. 

За районите на Берковица, Мездра, Плевен, Попово, Търговище и Силистра снежната покривка е над 10 сантиметра.

Сложна картина се очертава на североизток. През нощта там валя дъжд, а температурите вече са под нулата. Очаква се на много места в Добруджа и по Северното Черноморие да се заледят пътища и електропроводи. Освен снега, в Североизточна България има бурни ветрове със скорост до 70-80 километра в час. Това е предпоставка за образуване на преспи и снегонавявания.

Температурите днес сутринта бяха около и под нулата в Северна България и между 2 и 4 градуса на юг. През деня на север става по-студено с температури около минус 5 - минус 6 градуса. В Южна България – между 5 и 10 градуса. За цялата страна са в сила предупреждения за опасно време. 

През нощта срещу четвъртък валежите от сняг продължават. В Северна България ще намалеят, но на юг ще станат по-интензивни. Снежна покривка ще има навсякъде без крайните югозападни райони. Температурите ще продължат да падат и дори дневните ще са под нулата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.