Сред пострадалите са и две деца

Челен удар между миниван и лек автомобил стана на Подбалканския път, край село Саранци, малко преди 16.00 ч. в неделя следобед. 59-годишна жена, пътувала в микробуса, е загинала на място. Другите двама пътници от превозното средство, както и семейство с две деца от леката кола, са в болница с различни наранявания.

Трима младежи загинаха след удар в дърво (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-вероятната причина за катастрофата е изпреварване с несъобразена скорост. Други версии, по които се работи, е навлизане на едно от превозните средства в насрещното платно за движение, както и това, че на един от водачите му е прилошало. 

На мястото на инцидента пристигнали четири екипа на Спешна помощ. Ранените са откарани в две столични болници. От УМБАЛ "Света Анна" съобщиха, че при тях са настанени 59-годишен мъж и 39-годишна жена. Мъжът, който е шофирал една от колите, е с пневмоторакс, а жената - с фрактура на подбедрица.

В "Пирогов" е прието семейството с двете деца, пътували в леката кола. Момиченцата - на 7 и 10 години, нямат тежки наранявания. Едното е с фрактура на крайник. Бащата пък има гръдна травма. 32-годишната жена e с фрактура и ще остане за лечение в болницата. 

Пътят в района на инцидента остана затворен около пет часа след сблъсъка. Движението бе възстановено към 20.30 ч.

Репортери: Десислава Георгиева; Ивомира Пехливанова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.