И тази година стотици българи ще прекарат най-светлите празници не у дома, а под грижата на лекарите

Да посрещнеш Коледа в болница. И тази година стотици българи ще прекарат най-светлите празници не у дома, а под грижата на лекарите. Най-трудно е за най-малките пациенти.

В „Пирогов” Дядо Коледа е в бяла престилка, а вместо подаръци, децата носят в ръце системите си. Д-р Николай Цуцумански посреща Рождество за 24-и пореден път в болницата.

„Имали сме много ужасяващи случаи на Коледа. Изключително тежки пациенти, които си ги спомням цял живот”, разказва той.

А какво е празникът и без коледни чудеса? Специален пратеник на Дядо Коледа в „Пирогов” стана водещата на „Здравей, България” Аделина Радева. Елфите също попаднаха в болницата, за да зарадват с подаръци най-малките пациенти.

„Това са наистина едни изключително светли дни, в които се преплитат, от една страна, смирението, което калява душата, вярата и волята. И от друга страна, търпението, когато чакаме новия живот да се роди, когато чакаме Спасителя. И места като това много силно ни приближават до същественото, до голямото. И това се вижда най-добре в детските очи”, каза Аделина Радева.

Лекарите в „Пирогов” си пожелават за Коледа нов рентген, който ще направи работата им много по-прецизна. С общите усилия на „Пирогов” и NOVA вече са събрани 93 000 лева, но са нужди още поне 60 000 лева.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.