Проблемите там са от години

Започват събарянето на незаконните къщи в ромската махала на пловдивското село Войводиново. Там в понеделник местните хора излязоха на протест, след като ден по-рано 33-годишен военен беше пребит от двама младежи на пътя.

ПРОТЕСТ СЛЕД САМОРАЗПРАВА: Жители на село Войводиново излязоха на шествие

Целта на проверката беше да констатира дали има незаконни постройки и незаконно пребиваващи хора. В махалата обаче институциите бяха посрещнати само от кучета. Затова и проверките и за незаконни имоти засега остават без връчени актове.

Проблемите с жителите на ромската махала не са от вчера и продължават от години. Тази сутрин в предаването "Здравей, България" кметът на Войводиново обясни, че на протестите снощи не се е стигнало до физическа разправа, каквито са били заканите. Протестите продължават и днес, поясни Димитър Тосев.

От общината се ангажираха, че ще вземат мерки. Въпреки че постройките са без документи се оказа, че в тях законно има електричество. Постройките в махалата бяха надлежно премерени и описани, а хората във Войводиново настояват час по-скоро да бъдат съборени.

Репортер: Димитър Иванов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.