Помещението помага на хората да се справят с натоварването

Само няколко силни удара с бухалка са необходими на 16-годишната ученичка Цю Съюй, за да разбие подобие на старо автомобилно радио, след което заедно с двама приятели да направят на пух и прах телефони, аудио колони, уреди за готвене на ориз и дори манекен, предаде Ройтерс.
Тримата младежи са платили 158 юана (23 долара), за да прекарат половин час в "Смаш" - специална "стая на гнева".

Мъж рани с чук 20 китайски ученици в Пекин

Клиентите, облечени в защитни дрехи, използват чукове и бухалки, за да излеят яда си върху предмети от бита, докато служителите им пускат музика по избор. 
Цю Съюй споделя, че в "Смаш" я води желанието да се разтовари от стреса в училище. "Чувствам се добре, когато разбивам бутилки и ги гледам как се пръскат", казва девойката с мила усмивка. 
Специалната стая отваря врати септември миналата година. От тогава клиентите разбиват около 15 000 бутилки месечно, отбелязва 25-годишната съоснователка на "Смаш" Цзин Мън. Посетителите са около 600 на месец.

ПЪРВИ КАДРИ: Китай засне обратната страна на Луната (ВИДЕО+СНИМКИ)

Помещението не е създадено с цел да промотира насилие, а да помага на хората да противодействат на всекидневното натоварване, на което ги подлага животът в големи градове като Пекин.

Ким Чен-ун обсъжда в Китай предстоящата си среща с Тръмп

"Ако разполагаш с пари, можеш да трошиш каквото пожелаеш - телевизори, компютри, бутилки вино, мебели, манекени", казва друг доволен клиент на "Смаш".
Посетителите могат да носят и собствени вещи. "Окуражаваме ги да правят това. Доволни сме, че сме осигурили място, където хората по безопасен начин да се освобождават от натрупаната негативна енергия", казва Цзин Мън. 
Следващата цел е отварянето на "стая на гнева" в търговски център, където хората, на които пазаруването им идва в повече, могат да се разтоварват от него, разбивайки бутилка или две, допълва съоснователката на "Смаш".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.