Британското правителство трябва да промени своите червени линии, заяви председателят на ЕП Антонио Таяни

Сделката за Brexit няма да се предоговаря. Около това се обединиха евродепутатите в Страсбург.

По време на дебатите, посветени на Brexit, евродепутатите не изключиха и вариантите: излизане без договор или втори референдум.

„Това не е краят на играта, британското правителство трябва да промени своите червени линии", заяви председателят на ЕП Антонио Таяни, а заместник-председателят на ЕК Франс Тимерманс допълни, че ЕС е готов и за „дезорганизирн Brexit”. А

Британският евродепутат от групата на Консерваторите сравни безнадеждността на ситуацията с песента на група „Eagles” – „Хотел „Калифорния”” - можеш да отидеш там много пъти, но не можеш да си тръгнеш. Ето и българските реакции.

„Добре дошли са да останат в европейското семейство. Това е един от вариантите, които смятам за добър”, заяви евродепутатът Андрей Ковачев, ЕНП.

„Да бъде създадено ново правителство или нови избори – би означавало още по-голям хаос. Разумното е на 29-ти да излезе окончателно и оттам-нататък да договарят последствията”, заяви Ангел Джамбазки, Европейски консерватори и реформисти.

„За мен най-добрият път е да се отиде на предсрочни избори. Да дойдат на власт лейбъристите и да има втори референдум и да се поздравим с това Великобритания да остане в ЕС”, заяви Петър Курумбашев.

Политически реакции в Европа след провала на Мей при вота на сделката за Brexit