Национална среща на партията преди евроизборите

Бойко Борисов с остри критики към съпартийците си. На предизборна среща в НДК премиерът поиска активът на ГЕРБ да прочисти редиците си от корумпирани, да решава проблемите на хората по места и да има съпротивителна сила към упреците на опонентите.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Това, че неофициално предизборната кампания е в ход, стана ясно от речта на Борисов пред актива на партията. От лидера си ГЕРБ разбраха, че основният им опонент - БСП, ги догонва по рейтинг месеци преди евровота. Той даде ясно да се разбере, че ако не вземат мерки, това ще се отрази негативно на всеки един в партията.

„Обичам ви, но това не е даденост. Факт е, че БСП, с тези провалени политици, ни доближават. Това, ако не ви светне червената лампичка, аз ще ви светна синята” ,каза премиерът Бойко Борисов.

Борисов към съпартийците си: Ако не ви светне червената лампа, аз ще ви светна синя (ВИДЕО+СНИМКИ)

Премиерът е недоволен, че в редиците няма съпротивителна сила, а депутатите, министрите  и лидерите по места, не могат да защитят направеното до момента.

„Защо трябва да ви подръчквам? Те ви избиват зъбите с някоя жълта новина, а вие се сгушвате и не им отговарят. Нахейти ви първата дама, вие мълчите - само един дежурен Тома Биков отговаря. Да не говорим, когато министри  и депутати си прехвърляте един  на друг.  Кой печели от това? И Цветанов трябва да показва висшия си политически пилотаж, понеже много обича с пилоти да спори, за да ви поправя откровени глупости”, каза Борисов.

Снимка: Олег Попов, NOVA

Борисов не спести и недоволството си от забъркването на партийни функционери в корупционни скандали.

„Никога не е имало толкова арести и борба с корупцията, а се говори, че има. Най-корумпираните хора говорят за корупция, но аз съм убеден, че някъде може и да има. Ако вие не си вземете мерки и не си почистите къщичките, рано или късно това ще избие-дали в суджук или друго”, обясни премиерът.

На присъстващите беше разяснено и защо държавата ще преговаря за закупуването на F-16.

„Парламентът ни е дал правото да преговаряме за най-доброто, а не само за машина, която да си кръжи. Ако не успеем, тогава да си вземем това такси, на нас Данче, ни трябва автобус”, уточни Борисов.

Снимка: Олег Попов, NOVA

Председателят на предизборния щаб Цветан Цветанов ясно заяви, че който не работи за победата на евровота, нямало да намери място в листите за местните избори.

„ Да сме втори е резултат, който не трябва да чуваме. Тази година за нас няма лято, за нас е време за стабилност. Можем да я покажем само при отличен резултат на европейските избори”, разясни Цветанов.

Кой ще попадне в листата за евродепутат ще стане ясно в началото на март.  Партийните структури имат срок да приключат своите номинации с кандидати за евродепутати до 20 февруари. Официалният старт на предизборната кампания на ГЕРБ ще бъде на 19 май. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.