10 федерални обвинения са повдигнати за кражба на роботизирана технология

Китай нарече „политическа манипулация“ повдигането на обвинения срещу технологичния гигант Huawei. „От известно време, САЩ използват силата на държавата за да дискредитират и смажат определени китайски фирми и техния легитимен и легален бизнес“, се казва в изявление на говорителя на китайското външно министерство, цитирано от AFP.

„Налице е силна политическа мотивация и политическа манипулация зад тези действия“, се допълва в документа. В него се настоява Вашингтон да се откаже от искането за екстрадиция от Канада на главния изпълнителен директор на Huawei Мън Уанджоу.

Huawei разработи приложение и специален кейс в помощ на незрящите

По-рано днес Министерството на правосъдието на САЩ повдигна серия от обвинения по два отделни случая срещу китайския високотехнологичен гигант Huawei.

10 федерални обвинения са повдигнати срещу дъщерни компании на Huawei за кражба на роботизирана технология и търговска информация от американската T-Mobile.

Huawei представя високoпроизводителен АRM-базиран процесор

Други 13 обвинения са повдигнати срещу главния изпълнителен директор на китайската фирма Мън Уанджоу за нарушаване на американските санкции срещу Иран.

"И двата вида обвинения показват нахалните и упорити действия на Huawei, целящи да експлоатират американските компании и финансови институции и да заплашват свободния и справедлив глобален пазар", заяви директорът на ФБР Кристофър Уей.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.