Разследващите смятат, че престъплението е извършено, заради хазартна зависимост

20 лева, таблет и телефон са коствали живота на 63-годишният таксиметров шофьор Красимир. Той беше убит по особено жесток начин в сряда вечерта по пътя между Разград и село Дянково.

Основният мотив за престъплението се оказал грабеж - версия, която първоначално беше смятана за най-малко вероятна от криминалистите. 22-годишен мъж  на име Сали е заловеният за убийството на таксиметровият шофьор.

Банкнотите, кървавите са намерени в една игрална зала. Tой идва пеша от селото, за да ограби и да играе хазарт, това е истината.За нас това е извършителят на престъплението. Доказателствата са красноречиви. Сочи конкретни улики, както по отношение на себе си - така и вещи, които е отнел от жертвата”, казва Тихомир Тодоров, окръжен прокурор на Разград.

Задържаха заподозрян за убийството на таксиметровия шофьор от Разград? (ВИДЕО)

Още не са готови изследванията от които ще стане ясно дали обвиненият е бил под въздействие на алкохол или наркотици. Разследващите смятат, че престъплението е извършено, заради хазартна зависимост. При задържането мъжът е оказал съпротива. Той е родом от близкото до Разград село Каменар.

 

Братът на Сали не вярва,че брат му е способен да извърши убийство. "Батко ми не мога да прай такава нещо", категоричен е той. 

Прокуратурата ще повдигне обвинение на Сали за грабеж,  придружен с убийство.

Репортер: Наталия Йорданова

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.