Красимир Първанов и Ваня Колева подадоха оставки след избухването на скандала

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на енергетиката е освободен Красимир Първанов. Подписана е и заповедта за освобождаване на Ваня Колева от поста заместник-министър на младежта и спорта, съобщават от правителствената пресслужба.

Двамата подадоха оставки след избухването на скандала с евтините апартаменти за хора от властта.

Красимир Първанов подаде оставка като зам.-министър на енергетиката

Красимир Първанов подаде оставката си тази сутрин. Решението му дойде, ден след като стана ясно, че Първанов е един от властимащите, закупил апартамент на по-ниска от пазарната цена в столични квартал „Изток”. Жилището, купено от компанията „Артекс”, е придобито на 28 септември 2018 г., а сделката е за апартамент от 149 квадрата и два гаража с обща площ около 50 кв. м. Цената на апартамента е най-ниската, известна до момента - 616 евро на квадратен метър. 

Заместник-министърът на спорта Ваня Колева също подаде оставка

Ваня Колева е закупила апартамент в сградата „Летера" на изгодна цена през 2016 г. Миналата седмица пред NOVA  Колева заяви, че не е ползвала никакви преференции. По думите й тя е закупила имота на пазарна цена, за което й е бил нужен и кредит. Това показва и справка в имотния регистър. "Нито съм искала преференция, нито съм получила. Преди 3 години това е била пазарната цена на имота, предвид това, че той не е имал Акт 16, нито е бил изграден", коментира Ваня Колева.

Премиерът Бойко Борисов прие оставката на Цецка Цачева

Още в събота премиерът прие оставката и на Цецка Цачева като правосъден министър. Двамата са разговаряли и обсъдили свързаната с името ѝ имотна сделка. Пред премиера Цачева е заявила решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.