Цветанов вече не е депутат

Народното събрание прие оставката на Цветан Цветанов като народен представител. 

Гласуването премина спокойно, дебат нямаше. 121 депутати гласуваха "за", 7 - "против", а 3 - "въздържал се".

Оставката бе гласувана в отсъствието на самия Цветанов от пленарната зала.

 

 

Към маратонките, които групата на ГЕРБ му подари от „Атака” добавиха анцуг. Така вече бившият лидер на депутатите от мнозинството има пълен спортен комплект за продължаващия му политически маратон.

След като оставката на Цветанов беше гласувана от парламента, дойде време за сбогуване. Обиколка на всички парламентарни групи. След маратонките от депутатите на ГЕРБ необходими за бъдещия политически маратон на Цветанов, днес от „Атака” обявиха, че ще се погрижат за спортния му екип.

„Каза ми какъв размер анцуг да му подаря, защото маратонки му подариха. Това е от нас, иначе си казахме, че сме работили нормално. Моите шеги г-н Цветанов винаги е оценявал. За напред ще имаме добри отношения”, заяви Волен Сидеров.

Други пък запазиха в тайна разговорите.

„Имахме личен разговор. Смятате ли, че трябва да споделя свои лични отношения с Цветанов пред медиите?”, заяви Валери Симеонов.

Ако и БСП били в парламента, Цветанов щял да посети и Корнелия Нинова. Но бойкотът на социалистите продължава.

„На „Позитано” ще стане вече много проблемно. Така че в тази посока искам да благодаря на колегите, понякога сме стигали до спорове, обиди, но в политиката го има това. Искам да запазим човешкия си образ”, заяви Цветан Цветанов.

„Защо да ни липсва г-н Цветанов? Г-н Цветанов не излиза от политиката, той си остава зам.-председател на ГЕРБ и ние винаги сме твърдели, че основните политически партии трябва да поддържат диалог”, заяви Мустафа Карадайъ.

Мястото на Цветанов като председател на комисията по вътрешна сигурност в НС ще бъде заето от депутата Пламен Нунев.  А в „Здравей, България” новият парламентарен шеф на ГЕРБ - Даниела Дариткова успокои злите езици, като обяви, че разделение в партията нямало.

„Ние сме монолитни и сплотени, независимо от интригите, които ни вменяват. Смятам, че ще излезем от тази криза още по-сплотени. Очаквам мненията и решенията на компетентните органи”, заяви Дариткова.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.