След скандала с бедстващия турист се проведе конкурс за нов наемател

След скандала с бедстващия турист, който не беше пуснат в  заслона „Черни връх”, се проведе конкурс и вече е избран нов стопанин. Хората, които стопанисват заслона „Камен дел” взимат хижата на Черни връх. Заедно с тях нов, хижар на заслона, е и Младелин Димитров.

„Чувството да живееш на подобно място е уникално. Това си е 2300 метра височина. Въздухът е страшно свеж. Никога не съм си представял, че ще бъда хижар. Исках да напусна София. Натовареното движение, мръсният въздух много ме дразнеха. Един от най-тежките ми моменти беше, когато фотогрофът Елизабет Димитрова издъхна в ръцете ми. Чакахме 40 минути линейка. Това обърна доста живота ми”, споделиДимитров.

Новите наематели на заслона "Черни връх" искат да променят мястото

Той коментира и скандала с бедстващият турист. „Има много виновни. Самият Киро е тръгнал леко облечен. Такива състезания се правят и с помощта на други хора. Неговият приятел се е обадил в хижата и са му заявили, че няма да бъдат допускани чужди хора. Той му спестява тази информация. Стопаните също са виновни. Много лоша постъпка е да не помогнеш на този човек”, смята новият наемател.

Целия репортаж гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.