Димитров се класира за 1/8-финалите на ATP 500

Григор Димитров започна успешно участието си на турнира от сериите АТР 500 в Барселона, след като победи испанеца Фернандо Вердаско с 6-2, 6-7(4), 6-3 в откриващия си мач от надпреварата, предаде БГНЕС.

13-ят поставен в схемата българин почива в първия кръг, а днес имаше тежката задача да се изправи срещу един от любимците на публиката. Димитров започна мача много солидно и проби съперника си два пъти, за да вземе първия сет с 6-2. Във втората част Вердаско първи дръпна с пробив, но Григор успя да го върне и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който агресивната игра на испанеца даде резултат и той се наложи със 7-4, за да вкара мача в решаващ трети сет. В него Димитров игра на много високо ниво и дръпна с 4-0, след което не позволи на опонента си да се върне в мача и го затвори с 6-3 след два часа и 19 минути игра.

Григор Димитров загуби 15 позиции и изпадна от Топ 40

По този начин българският тенисист се класира за осминафиналите на турнира, където ще срещне чилиеца Николас Джари, който вчера се наложи над втория поставен Александър Зверев в три сета. Димитров и Джари не са играли един срещу друг до този момент, а утрешният им мач ще започне не преди 14:00 часа българско време.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.