„Когато фактите говорят, може да оставим другите да си говорят, колкото искат”, заяви премиерът

„В днешно време трудно се вземат решения за инвестиции по света, а в България по два завода на ден откриваме”. Това заяви в Русе премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на разширението на завода за производство на автомобилни части и сглобяване, съобщава БГНЕС.

„Неслучайно автомобилните производители поглеждат към България”, коментира Борисов.

Немският инвеститор сподели, че след преместването им у нас, производството се е увеличило с 20%, а качеството е най-доброто в сравнение с другите им заводи. Затова и разширяват производствената си база и пускат нови продуктови линии, което ще осигури работа на още 550 души. Заетите към момента са 1200. Инвестицията на компанията е 20 млн. лв.

НЕДОРАЗУМЕНИЕ: Турският посланик и Бойко Борисов в спор за изучаването на турски език

„Хемус” го правим ударно. Каквото съм обещал, ще го изпълня. Полагам огромни усилия и ще се постарая, за да е сигурно, че това ще е трайно решение и ще има втори мост в Русе. Може до края на този месец да обявим подобно решение, но обичам да говоря, когато е станало”, акза още Борисов.

По-рано през деня в Кърджали премиерът и членове на правителството откриха и специализиран завод за производството на каучукови, пластмасови и метални съединения за спирачните системи на световно известни автомобилни марки.

„Този завод е петият поред. Ще открием и шести във Враца. Когато фактите говорят, може да оставим другите да си говорят, колкото искат”, коментира министър-председателят.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.